Πτυχίο Ισπανικών DELE INTERMEDIO B2: Οδηγίες για τις προφορικές εξετάσεις DELE INTERMEDIO

Οι προφορικές εξετάσεις του διπλώματος DELE Β2 συνήθως διεξάγονται πριν τις γραπτές εξετάσεις. Ωστόσο, μπορεί να διεξαχθούν μία ή δύο μέρες πριν από τις γραπτές. Διαρκούν γύρω στα 15 λεπτά, αλλά προσφέρονται και επιπλέον περίπου 15 λεπτά για να προετοιμάσει ο υποψήφιος το πρώτο και δεύτερο μέρος της προφορικής εξέτασης του DELE, δηλαδή την παρουσίαση ενός θέματος και μιας φωτογραφίας αντίστοιχα.

Γενικές πληροφορίες για τις εξετάσεις Ισπανικών DELE B2 (INTERMEDIO)

Προετοιμασία (15 λεπτά)

Ο υποψήφιος έχει στη διάθεσή του περίπου 15΄ για να επιλέξει μεταξύ δύο θεμάτων και δύο φωτογραφιών και να τα/τις προετοιμάσει. Θα πρέπει να επιλέξει ένα θέμα και μια φωτογραφία, με βασικό κριτήριο επιλογής τον (υποκειμενικό) βαθμό ευκολίας. Ο μαθητής προετοιμάζει το μονόλογό του. Μπορεί να κρατήσει σημειώσεις και να κάνει σχεδιαγράμματα για να οργανώσει καλύτερα το λόγο του.

Την ώρα της εξέτασης δεν του επιτρέπεται να κοιτάζει συνεχώς τις σημειώσεις αυτές, αλλά επιτρέπεται (με τη σύμφωνη γνώμη του εξεταστή) να τις κοιτάξει πολύ σύντομα για να θυμηθεί τα σημαντικά σημεία που πρέπει να αναφέρει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Χαιρετισμός στους εξεταστές

Είναι πολύ πιθανόν ο προφορικός εξεταστής ή εξετάστρια του DELE να ρωτήσει αν προτιμά ο υποψήφιος τον ενικό ή τον πληθυντικό ευγενείας. Για παράδειγμα, ο εξεταστής μπορεί να ρωτήσει:

¿Prefiere tú o usted?
¿Qué prefiere, tú o usted?
¿Prefiere que le tratemos de tú o de usted?

Και ο υποψήφιος μπορεί να απαντήσει:
“Prefiero tú” ή “Prefiero usted”.
“Tú, por favor” ή “Usted, por favor”.
“Prefiero que me tuteen”
“Prefiero que nos tuteemos”
“Mejor tú”
“Mejor usted”.

Στη συνέχεια, ο εξεταστής θα κάνει 2-3 εισαγωγικές ερωτήσεις στο μαθητή για να τον βοηθήσει να αισθανθεί πιο άνετα Αυτές οι ερωτήσεις δε βαθμολογούνται. Για παράδειγμα, π προφορικός εξεταστής του DELE μπορεί να ρωτήσει τον υποψήφιο το λόγο ή τους λόγους για τον οποίο / τους οποίους μαθαίνει Ισπανικά.

Θέμα

Η παρουσίαση του διαρκεί γύρω στα 5 λεπτά και προετοιμάζεται από πριν. Ο υποψήφιος θα πρέπει να αξιολογήσει μια σειρά προτάσεων σχετικές με το θέμα που του δίνεται. Σύντομος μονόλογος και συζήτηση με τον εξεταστή.

Φωτογραφία

Διαρκεί γύρω στα 4 λεπτά και προετοιμάζεται από πριν. Ο υποψήφιος καλείται να περιγράψει μια εικόνα και να έχει στο μυαλό του πιθανές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει για μια ικανοποιητική περιγραφή αυτής. Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να είναι:

– Τι/Ποιος/Ποιοι εμφανίζονται στη φωτογραφία;
– Πού βρίσκονται;
– Πώς είναι (εμφανισιακά);
– Τι κάνουν;
– Γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει;
-Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί μετά;

Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ποικιλία εκφράσεων για να γίνει σωστή περιγραφή, όπως για παράδειγμα: “En esta foto hay una mujer…”, “Podemos ver a una mujer/a dos personas…”, “Se ve a una chica…” κλπ.

Το να μην ξέρουμε μία συγκεκριμένη λέξη ή έκφραση δεν είναι σημαντικό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συνώνυμο ή περίφραση.

Συζήτηση

Διαρκεί γύρω στα 4 λεπτά. Δεν υπάρχει στάδιο προετοιμασίας.

Σε αυτό το μέρος της εξέτασης, ο υποψήφιος θα σχολιάσει αρχικά μόνος του, πίνακες στατιστικών στοιχείων, δημοσκοπήσεις, γραφήματα, ερωτηματολόγια κλπ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάλογος με τον εξεταστή σχετικά με το θέμα των γραφημάτων, δημοσκοπήσεων κλπ. Η συζήτηση προκύπτει από το θέμα της δημοσκόπησης ή του γραφήματος που έχει παρουσιάσει ήδη ο υποψήφιος.

Κάτι που θα τον βοηθήσει πολύ είναι να χρησιμοποιήσει εκφράσεις που οργανώνουν το λόγο, όπως για παράδειγμα: “En primer lugar…”, “En segundo lugar…”, “Para empezar…”, “Por un lado… mientras que por otro…”, “Para terminar…”, “Yo considero que…” κλπ.

Είναι πολύ σημαντικό να δείξετε ευχέρεια λόγου και οι απαντήσεις να μην είναι πολύ σύντομες. Σε περίπτωση που θέλετε να κερδίσετε χρόνο χρησιμοποιήστε εκφράσεις όπως “Bueno…”, “Pues…” ή “A ver…”.

Αποχαιρετισμός στους εξεταστές

Είναι προφανώς σημαντικό να ευχαριστήσουμε τους εξεταστές για τη γνωριμία και την επικοινωνία και να τους αποχαιρετίσουμε ευγενικά.

DELE Intermedio B2

Το DELE Intermedio Β2 είναι πτυχίο Ισπανικών που αποδεικνύει την καλή γνώση της Ισπανικής γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Το DELE Intermedio Β2 είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο και αποδεκτό και από τον ιδιωτικό τομέα. Η πλήρης ονομασία του πτυχίου είναι Diplomas de Español como Lengua Extranjera.

Δείτε τι περιλαμβάνει η εξέταση DELE Intermedio B2.

Η Ευρωδιάσταση είναι ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα φροντιστήρια Ισπανικών για ενήλικες και σας προφέρει ταχύρρυθμα προγράμματα προετοιμασίας για το DELE Intermedio Β2 σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Δείτε όλες τις προσφορές για ταχύρρυθμα μαθήματα Ισπανικών.

Τα εντατικά τμήματα προετοιμασίας DELE Intermedio Β2 στην Ευρωδιάσταση απευθύνονται τόσο σε αρχάριους σπουδαστές όσο και σπουδαστές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα επίπεδα Α1 ή Α1 και Α2.

Curso 1-4: DELE Intermedio Β2 σε 10-13 μήνες. Προετοιμασία για DELE Intermedio Β2 από το μηδέν σε 10-13 μήνες.
Curso 2-3-4: DELE Intermedio Β2 αρχίζοντας από επίπεδο A2 σε 5-10 μήνες.
Curso 3-4: DELE Intermedio Β2 αρχίζοντας από επίπεδο Β1 σε 3-7 μήνες.

Τα ταχύρρυθμα τμήματα DELE Intermedio Β2 που παρέχει η Ευρωδιάσταση απευθύνονται σε ενήλικες σπουδαστές από όλες τις περιοχές της Αττικής (εύκολη πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιωτικά μέσα).

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τα ταχύρρυθμα τμήματα προετοιμασίας DELE Intermedio Β2 που παρέχει η Ευρωδιάσταση και εξ αποστάσεως, σε πραγματικό χρόνο.

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ιταλικών και Ισπανικών.
-50% στα δίδακτρα, δώρο όλα τα βιβλία και υποτροφία 2ης ξένης γλώσσας για εγγραφές έως 30 Απριλίου!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ άμεσα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.
Νέα ταχύρρυθμα τμήματα Ισπανικών και Ιταλικών όλο το χρόνο.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

Παρέχονται βιβλία σε φυσική μορφή, όχι απλές σημειώσεις.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43